Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ


 Ήρθαν τα Χριστούγεννα και σκεφτόμουν τι να κεράσω τους καλεσμένους μου! Μα βέβαια τι άλλο λικερ ρόδι με το απίστευτο κατακόκκινο χριστουγεννιάτικο χρώμα! Τί θα χρειαστείτε;


Υλικά


•    1½ νεροπότηρο σπόρους ροδιού (3 - 4 ρόδια)
•    1 νεροπότηρο κονιάκ
•    2/3 νεροπότηρο ζάχαρη
•    1 ξύλο κανέλλας




 Αφού τα πλύνουμε, αφαιρούμε τα σπόριααπό τρία - τέσσερα, κατακόκκινα ρόδια.

Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε τους σπόρους απ᾿ τα ρόδια, (μαζί με τα υργά που έχουν βγάλει), το κινιάκ, τη ζάχαρη και την κανέλλα.

Ανακατεύουμε και από την ώρα που θ᾿ αρχίσει να βράζει, τ᾿ αφήνουμε 2'- 3' και σβήνουμε την φωτιά.


Αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι για 30', κι όταν παγώσει, τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε στην άκρη για 3 μέρες!

Μόλις περάσουν οι μέρες, το περνάμε από σουρωτήρι και διπλό τούλι.

Το βάζουμε σε καθαρά ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΈΝΑ μπουκάλια

Στην υγειά σας!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου