Ήρθαν τα Χριστούγεννα και σκεφτόμουν τι να κεράσω τους καλεσμένους μου! Μα βέβαια τι άλλο λικερ ρόδι με το απίστευτο κατακόκκινο χριστουγεννιάτικο χρώμα! Τί θα χρειαστείτε;
Υλικά
• 1½ νεροπότηρο σπόρους ροδιού (3 - 4 ρόδια)
• 1 νεροπότηρο κονιάκ
• 2/3 νεροπότηρο ζάχαρη
• 1 ξύλο κανέλλας
Αφού τα πλύνουμε, αφαιρούμε τα σπόριααπό τρία - τέσσερα, κατακόκκινα ρόδια.
Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε τους σπόρους απ᾿ τα ρόδια, (μαζί με τα υργά που έχουν βγάλει), το κινιάκ, τη ζάχαρη και την κανέλλα.
Ανακατεύουμε και από την ώρα που θ᾿ αρχίσει να βράζει, τ᾿ αφήνουμε 2'- 3' και σβήνουμε την φωτιά.
Αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι για 30', κι όταν παγώσει, τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε στην άκρη για 3 μέρες!
Μόλις περάσουν οι μέρες, το περνάμε από σουρωτήρι και διπλό τούλι.
Το βάζουμε σε καθαρά ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΈΝΑ μπουκάλια
Στην υγειά σας!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου