Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Και ύστερα από πολύ σκέψη για το τί θα φτιάξω για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν κατέληξα σε αυτή την επιλογή!Εσείς τί λέτε;

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό σπάλα χοιρινή (χωρίς κόκκαλο)
  • 1 κιλό πατάτες φρέσκες
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • χυμός απο δύο πορτοκάλια
  • χυμός απο ένα λεμόνι
  • 2 κόκκινες πιπεριές γλυκιές
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας κάρυ
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα (γλυκιά)
  • 1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι
  • 3 ποτήρια νέρο
  • 50 γραμ. λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Παίρνουμε τη σπάλα την ξεπλένουμε καλά και την κόβουμε σε κομμάτιακαι τη βάζουμε σε ένα ταψί.
  2. Καθαρίζουμε τις πατάτεςα και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις τοποθετούμε και αυτές στο ταψί με το κρέας.
  3. Καθαρίζουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε σε ψιλές ροδέλες και τις τοποθετούμε στο ταψί.
  4. Ρίχνουμε στο ταψί τη ρίγανη, το κάρυ, την πάπρικα, το δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και το λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι να μαριναριστούν καλά.
  5. Σε 600ml χλιαρό νερό διαλύουμε 3 κουταλιές της σούπας μέλι. Προσθέτουμε το χυμό των πορτοκαλιών και του λεμονιού και ρίχνουμε το ζωμό αυτό στο ταψί.
  6. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 1 1/2 ώρα.
  7. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 1 με 1 1/2 ώρα(ανάλογα με το φούρνο )μέχρι να ροδίσουν το κρέας και οι πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου